sâmbătă, 4 aprilie 2020

Buletin de știri de București

Bună dimineața vă spune Relu Acrișoran. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi un lot de alte 11 morți provocate de coronavirus, printre care un tânăr de 27 de ani din Sibiu găsit mort în propria casă, și o femeie de 41 de ani, decedată într-un supermarket pe care nu-l putem nominaliza, lângă căruciorul său încărcat cu 12 pungi de făină, 6 plicuri de drojdie, 4 baxuri de hârtie igienică și 8 kituri de epilat cu ceară, aflate la reducere. Cinci dintre cei 11 morți au fost raportați din Suceava. Sunt confirmate astfel în România 3183 de cazuri și 133 de morți.

Joi seara, bilanţul a depăşit pragul psihologic de un milion de cazuri confirmate la nivel mondial și s-au înregistrat 54.000 de decese. Cele mai multe cazuri sunt consemnate în Statele Unite cu 235,747 de infecții. În Europa, Italia rămâne cel mai afectat stat, urmat de Spania. Germania se află doar pe locul 4, iar China a coborât pe 5. Franța se menține pe locul 6, dar Iranul, și mai ales Marea Britanie, vin putenic din urmă. Elveția și Turcia completează acest top ten. Vineri s-a înregistrat o ușoară creștere a numărului de îmbolnăviri comparativ cu ultimele zile.

După o lungă convorbire telefonică avută cu Alex Rodriguez (44 de ani), una dintre legendele clubului New York Yankees și partener al lui Jennifer Lopez, dar și un prosper om de afaceri, căruia i-a cerut sfaturi pentru gestionarea situației, președintele Trump a reiterat cu fermitate deviza care l-a ajutat să câștige alegerile, "Make America Great Again", adăugând că Statele Unite ar fi câștigat de mult disputa cu China, dacă aceasta n-ar fi subevaluat bilanțul noului coronavirus, iar opinia sa inițială ar fi întrunit consensul alegătorilor.

Douăzeci și opt de parlamentari italieni din camera Deputaților s-au arătat surprinși, iar doisprezece chiar indignați că a luat cineva în seamă statisticile prezentate comunității internaționale de către autoritățile chineze. "Să nu-i  crezi pe chinezi niciodată, mai ales când îți fac daruri", a afirmat un parlamentar din partea Lega Nord. "Nici pe ruși, nici pe cubanezi, nici pe venezueleni", a adăugat un altul. "Să crezi declarațiile oficiale ale unui regim autoritar e ca și cum ai lua de bune promisiunile papilor că se va reforma Vaticanul."

Întrebată ce părere are despre comunicatul președintelui american, Angela Merkel a răspuns scurt: "Deutschland über alles, firește!". Surse apropiate cancelarului german, aflat la al patrulea, dar nu ultimul mandat, au confirmat în exclusivitate pentru postul nostru de radio că doamna Merkel intenționează să depășească Statele Unite, iar în acest scop este dispusă, dacă e nevoie, să acorde azil sutelor de mii de migranți oferiți de președintele Recep Erdogan. "Nimic nu e prea puțin pentru Germania", a încheiat ea.

"Allons enfants de la Patrie / Le jour de gloire est arrivé", a replicat Emmanuel Macron într-o conferință de presă, unde a apărut îmbrăcat cu o vestă galbenă și purtând pe cap boneta frigiană a Mariannei, cea care a împodobit capul Innei Shevchenko în controversata serie de timbre definitive emise în timpul mandatului lui François Hollande. "Să nu uităm că tata e profesor de neurologie, iar mama medic, așa că știu despre ce vorbesc!"  

Boris Johnson nu s-a arătat deloc îngrijorat de poziția ocupată de Regatul Unit. "V-am spus eu, v-am spus, v-am spus, dacă nu v-aș fi spus! Dar nu vă faceți probleme, vom avansa fără îndoială rapid pe unul dintre primele locuri, v-o promit eu. Mă voi ocupa personal de asta, ca și până acum, de altfel. Voi nu trebuie decât să intonați acasă, în sânul familiei, așa cum au făcut înaintașii noștri, God Save the Queen, dacă se poate, iar dacă nu, măcar Rule, Britannia!, deși e mai complicat, mai ales că versurile au fost compuse de un scoțian.

Stați alături de noi și urmăriți în continuare știrile sportive. Așa să ne ajute Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu