duminică, 5 aprilie 2020

Știri sportive

Bine v-am găsit! Campionatul de fotbal al Belgiei nu se va relua, din cauza pandemiei de coronavirus. Oficialii Ligii Profesioniste din această țară au decis ca ierarhia finală să fie cea rămasă după 29 de etape disputate, deși Aleksander Ceferin, președintele UEFA, recomandase zilele trecute ligilor să nu se grăbească să închidă campionatele. Mai mult, Ceferin a amenințat oficialii ligii din Belgia că și-ar putea exercita dreptul de a exclude cluburile din cupele europene dacă persistă în ideea de a finaliza campionatul.

Avertismentul se adresează de fapt federațiilor europene mai bogate, care s-ar putea lăsa seduse de o asemenea idee. "Credem că orice decizie de a întrerupe ligile naționale este incorectă și nedreaptă", a declarat avocatul sloven ajuns în 2016 în fruntea UEFA. "Nu trebuie să dăm satisfacție virusului ucigaș, iar spectacolul trebuie să continue. Sfătuim federațiile să urmeze exemplul Belarusiei și să continue campionatele, căci, parafrazându-l pe președintele Lukașenco, putem spune că «Gazonul vindecă pe toată lumea!». De altfel, dacă e nevoie, gazonul poate fi înlocuit cu fâșii de mochetă îmbibate în dezinfectant. Mai mult decât atât, luăm în considerație demersul unei federații naționale, ba nu, iată, a nouă federații, îmi șoptește Andrea Agnelli, omologul meu de la Asociația Cluburilor Europene, care vin cu propunerea ca meciurile să se dispute în sistemul unu la unu, la o singură poartă. De-a lungul istoriei s-a recurs de multe ori la această soluție, și aș aminti doar de David și Goliat, Old Shatterhand și Viteazul-care-își-caută-talismanul și Stroe Buzescu și Gazi Ghirai. Bineînțeles că vom respecta măsurile luate de guvernele europene pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului și la meciuri se va vinde doar un bilet la o sută de locuri, prețul unui bilet urmând a acoperi valoarea numărul de locuri precizat. Avem o veste bună și pentru posturile de televiziune care au cumpărat drepturile de difuzare ale meciurilor: condițiile financiare prevăzute în contracte rămân neschimbate, chiar dacă unii dintre colegii noștri au insistat să le creștem. Ca un gest de bunăvoință din partea uniunii, vom oferi ca bonus meciurile primei etape din Ligai olii din Tajikistan care se vor desfășura astăzi, și anume Vachsh - Istaravashan, Locomotiv-Pamir - Fayzkand și Kuktosh - Regar-TadAZ."

Continuăm știrile sportive cu rezultatele meciurilor din Amstel Ligue din Burundi desfășurate ieri: Vital'O FC - Le Messager de Ngozi 0-0, Kayanza United - Flambeau du Centre 1-1, Les Lierres - Athletico Olympic 1-3. Formația din Ngozi se menține pe primul loc, urmată la doar un punct de Musongati. Îi anunțăm totodată pe iubitorii sportului rege din România că de săptămâna viitoare postul nostru de radio va transmite în direct toate meciurile care se vor desfășura la Bujumbura, oraș în care își au sediul majoritatea echipelor de fotbal burundeze. Amintim că naționala acestui stat este deținătoarea trofeului Homeless World Cup, pe care l-a câștigat învingând în finală echipa Argentinei.

În Liga Primera de Nicaragua, ieri s-a desfășurat un singur meci, Managua-Easteli, încheiat la egalitate, 1-1. Cele două echipe ocupă primele locuri, iar Esteli a pierdut ocazia de a o devansa pe Managua, care păstrează un avans de două puncte.

După o scurtă pauză muzicală (timp în care vă recomandăm să vă spălați pe mâini și să vă pregătiți o cafea sau o bere, după caz), vom continua cu rubrica de anulări de turnee și campionate. În încheiere, peste 30 de minute, veți putea asculta un interviu inedit cu Pierre de Coubertin, despre Jocurile Olimpice din 1924, desfășurate la Paris.

Rubrică sponzorizată de Arhivele Române, susținătoare ale sportului românesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu